Monday, May 25, 2015

Despre barbatii de 35 de ani fara masina, fara casa, fara copii, dar plini de datorii

Am vorbit despre ”femeile de 35 de ani, nemaritate, fara copii, fara cariera”. Acum vorbim despre variantele lor masculine. Rolul barbatului, inca din epoca de piatra, a fost sa livreze. Sa se integreze in trib, sa lupte, sa apere resursele (ajutat de femei), sa iasa la vanatoare, sa vaneze animale si sa le aduca acasa. Acasa il asteapta femeia, care avea in grija casa, copii, gradina sau ogorul. Acum, si femeia are job, iese si ea la vanatoare. Presiunea ramane insa pe barbati in continuare, poate din inertie, poate din nesiguranta naturala a femeilor cand vine vorba de asigurarea stabilitatii, poate pentru ca barbatii sunt mai eficienti (uneori)

Si, de regula, barbatilor le iese. Reusesc sa se descurce, asa cum au facut-o de-a lungul istoriei. Exista insa cazuri mai putin fericite. La 35 de ani, se presupune ca un barbat ar trebui sa fie capabil sa aiba cel putin o masina. Sa acopere costurile intretinerii ei, adica. Sau macar sa fi avut una. A avea o masina implica o anumita responsabilitate: trebuie sa ai grija cum conduci, sa fii atent, sa nu bei. Si femeile apreciaza asta, evident. Am vazut unele care nici nu iau in calcul sa iasa in oras cu unul fara masina (link).

Eventual sa aiba si o casa, desi asta presupune si rate la banca. Eh, exista barbati care nu au nici macar carnet auto, nici casa, dar au datorii. Nu sunt neaparat prosti, dar lenesi sigur. Atentie, nu vorbim de cazurile speciale, gen probleme psihice, depresii grave, probleme fizice serioase etc. Acelea sunt altceva, Doamne fereste sa ajungem asa, si este de inteles. Nu, vorbim de barbati care nu au avut probleme serioase de niciun fel, care au ceva in cap (pe cei cu IQ sub medie ii excludem), dar au lenevit ca niste lepre. Au stat cu mamica pana dupa 30 de ani eventual, au stat cu curul in sus, au agatat frustrate sau complexate sau grase, au lucrat pe ici pe colo. Poate ca au dat si in patima pariurilor sau a pacanelelor sau a ruletei. Si uite asa, la 35 de ani, nu au nimic. Decat datorii. Solutia? Sa se trezeasca, sa citeasca carti bune, sa mearga la psiholog, sa-si recunoasca problemele, sa fie sinceri cu ei (adevarul doare, da) sa mearga la cursuri (link). Intr-un cuvant, sa se zbata sa iasa din mocirla. Sa se trezeasca pana nu e prea tarziu. Daca mai vor asta, evident. Altfel, ii mananca viermii. Vorba aia: viata e grea, dupa care murim.


SURSA FOTO: WIKIPEDIA.

No comments:

Post a Comment