Monday, July 21, 2014

Ai un prieten psihopat? Iata ce poti invata de la el!

De obicei, este bine sa te feresti de psihopati. Nu stii niciodata cand i se pune pata pe tine, cand ii vine sa-ti dea una in cap sau te inseala si-ti ia banii si nevasta. Uneori, insa, mai ales cand nu prea putem sa-i ocolim sau avem ocazia sa stam putin cu ei de vorba, avem ce invata de la ei. 

Optimismul extrem este o marca distinctiva a psihopatilor. Ei sunt uneori in stare sa intoarca pana si cea mai cretina situatie in favoarea lor. Alteori, uimesc pe toata lumea cu inteligenta lor si cu modul eficient prin care reusesc sa pacaleasca pe aproape toata lumea. Cand nu le mai da nimeni nicio sansa, cand orice om normal la cap renunta, ei continua. Evident, de cele mai multe ori sfarsesc rau, dar uneori obtin rezultate senzationale.

Acum ai instrumentul prin care poti sa-i intelegi, sa te protejezi de ei, dar si sa inveti ceva de la ei. Manat de curiozitate, autorul Kevin Dutton (link) incepe un periplu amplu si epuizant intre cele mai cunoscute laboratoare psihologice, inchisori de maxima securitate, tribunale si birourile luxoase ale diferitelor categorii de lideri. 

La urma urmelor, sugereaza psihologul, diferenta intre aceste categorii, si multe altele – chirurgi, manageri, violatori, brokeri, escroci de anvergura, politicieni, preoti carismatici – este de grad, nu de esenta.

CUMPARA AICI !


Sursa foto: Wikipedia.

No comments:

Post a Comment