Monday, October 20, 2014

Esti suparat ca te-a parasit nevasta? Relax. Altii ar plati pentru asta

Am vorbit recent cu un prieten care tocmai daduse divort. Era suparat, deprimat. L-am luat cu binisorul si i-am explicat cateva chestii (link)

1.Da, nu e placut sa dai divort. Dar, pe de alta parte, toata lumea stie ca orice relatie are un inceput si un sfarsit. Nu mai este ca pe vremuri, cand tataie si mamaie se cunosteau la varsta de 17-18 ani, se casatoreau la 19 si traiau impreuna pana la 80, cand mureau. Acum traim intr-o societate in care schimbarile sociale sunt mult mai multe si au loc mult mai rapid. Se zice ca o relatie care dureaza in ziua de azi 10 ani este deja o super-relatie. 

2.Daca ea a vrut sa plece, asta e. Un om nu sta langa tine ca vrei tu. O relatie presupune doua persoane, intotdeauna. Let her go. In momentul in care nu mai exista reciprocitate, ura si la gara. Mai bine stai singur decat cu cineva care ajunge sa te urasca (link). Decat sa-ti blestemi zilele alaturi de o femeie care nu te mai respecta, mai bine te duci la gara cu cortul in spate si te sui in primul tren. Iar daca ai copii, acestia trebuie sa inteleaga ca mami si tati sunt doua persoane adulte, mature, care isi vor gasi pe altcineva alaturi de care se vor simti bine. Si niciun copil de pe lumea asta nu vrea sa stea alaturi de doi parinti care se urasc si se cearta in fiecare zi, ei vor suferi mai mult asa. 

3.Mai exista si alte femei pe lumea asta. Poate mai tinere, mai sexi, mai placute, mai carismatice decat fosta. Se stie ca, atunci cand o femeie iti zice, plina de ura, la despartire: ”Boule, nu ai sa mai gasesti niciodata una ca mine!”, raspunsul este: ”Pai tocmai asta e si ideea! (link)”. 

P.S. Valabil si pentru femei.




2 comments: