Thursday, October 23, 2014

Nu dai divort din cauza copiilor? Eu zic sa te mai gandesti

Oamenii au un talent senzational cand vine vorba de scuze. Gasesc pretext sa faca orice, de la crime pana la razboaie mondiale. Unele pretexte sunt mai bune decat altele si e mai greu sa-ti dai seama de adevaratul motiv care se ascunde in spatele unor decizii. Divortul nu a fost niciodata o decizie usor de luat, dimpotriva. E greu sa recunosti, dupa ani de zile de casnicie, in care ai impartit totul cu omul de langa tine, ca relatia aia nu mai are niciun sens. Ca ati ajuns la o rutina, plictiseala, care nu mai poate fi depasita. 

Mai mult de atat, va certati des, exista deja o tensiune intre voi de cateva luni de zile, poate si de un an. Despre viata sexuala nu mai vorbim. In aceste conditii, multi aleg sa stea cu celalalt doar din cauza copiilor (linkuri afiliate). Putini isi dau insa seama ca un copil simte foarte bine problemele parintilor (link). Isi da seama, chiar daca este mic, de tensiunea existenta in casa. Si nu-i face deloc bine. Aceasta tensiune, frustrare, energie negativa (spuneti-i cum vreti voi), i se transmite si lui (link)

Multi uita ca tocmai relatia dintre parintii lui, asa cum e ea (cu bune, cu rele), va fi modelul pentru copilul respectiv. Daca el va vedea certuri, injuraturi, scandaluri, tensiune, asta va aplica si el mai tarziu, fara sa constientizeze prea bine de ce. Intrebare: oare un copil nu ar fi mai fericit daca si-ar vedea parintii mai linistiti, mai calmi, chiar daca separati (link)? O intrebare la care aproape orice psiholog va raspunde Da fara sa ezite.




No comments:

Post a Comment