Saturday, October 4, 2014

Te plangi de politicieni? Poate ar trebui sa te maturizezi

Tot aud in jurul meu oameni care se plang din cauza politicienilor. Ca sunt niste nenorociti, hoti, mincinosi, escroci. Ca nu au coloana vertebrala, ca nu prea au norme morale, ca sunt gata sa faca orice pentru bani si putere. Ca din cauza lor nu pot ei sa traiasca, sa faca ceva cu viata lor. Poate ar trebui sa te maturizezi. Din mai multe motive. In primul rand, in definitia de ”politician” intra, la modul realistic vorbind, cele enumerate mai sus. E ca si cum te-ai plange ca un sarpe este veninos, ca hiena e rea, ca un sofer de camion nu are prea multa cultura, ca un hot fura. Un politician asta face, prin definitie: manipuleaza, cosmetizeaza adevarul, parfumeaza rahatul. Recomand o carte in acest sens (link afiliat)

De ce? Pai pentru ca boborul sa-l placa, sa-l voteze. Iar el sa ajunga cat mai sus, sa aiba cat mai multa putere. Despre asta e vorba, putere, de aia te faci politician. De ce fumezi? Pentru ca nicotina. De ce bei votca? Pentru ca alcool. S.a.md. In al doilea rand, de cand te impiedica pe tine un politician corupt sa-ti traiesti viata, sa-ti faci afacerile, sa avansezi in cariera profesionala? Ce crezi, in Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia, Italia, nu sunt politicieni corupti? Ba poate unii mai rai decat la noi. 

Si ce daca? Si acolo, ca si in Romania, sunt oameni care fac bani in mod cinstit, care avanseaza in cariera, care muncesc, care pot castiga mii (sau zeci de mii) de euro pe luna. Care-si pot cumpara tot ce vor ei (link afiliat) pentru a avea o viata confortabila, care se pot bucura si de lucrurile simple ale vietii alaturi de cei dragi. Asa ca e cazul sa te dai un pas inapoi si sa ai o imagine de ansamblu, mai realista, asupra vietii.




No comments:

Post a Comment