Thursday, October 30, 2014

Cine va fi Presedintele Romaniei? Oare mai conteaza?

Nu am fost mereu un sceptic, dar am devenit unul, pe masura ce m-am maturizat. Imi amintesc, la alegerile trecute, cum ma agitam, cum incercam sa-mi conving prietenii sa voteze cu unul sau cu altul. In 2004 am ales Basescu si m-am bucurat ca a iesit el. Insa, deja din 2009, m-a cam apucat lehamitea. Atunci am ales Antonescu, dar nu a iesit in turul 2, iar in turul 2 nu m-am mai dus. Inte timp, am inceput sa nu mai fac mari diferente intre candidati.

Incep sa mi se para toti la fel, toti manati de aceleasi interese. Difera doar stilul, modul de abordare, si poate anumite valori. Recomand in acest sens un blog foarte interesant despre jocurile de culise din politica romaneasca.

Iar cine vrea sa inteleaga mai bine anumite chestiuni, ar trebui sa citeasca anumite carti (link afiliat). Pe de alta parte, ma bucur sa vad anchete finalizate, condamnari, nume grele care intra dupa gratii. 

La cum s-a miscat justitia romaneasca pana acum, mai ca as crede ca e vorba de un impuls venit din exterior, ori de la Bruxelles, ori de la Unchiul Sam (sau de la amandoi). Asa ca, poate ca nu conteaza asa mult cine iese presedinte, regulile jocului sunt facute si nu cred ca are cineva forta in Romania sa se opuna. Acum am sa ies sa votez, probabil (nu sunt inca sigur) Iohannis. Va spun, o fac mai mult in sila, o fac pentru ca nu prea vad alte optiuni viabile, o fac mai mult din inertie. Ponta? Haha. Macovei? Poate, dar ma foarte indoiesc ca are sanse reale. Udrea? Hoho. Pe restul nici nu merita sa-i comentez.



3 comments:

  1. Bine zis, si in asentimentul tau sunt(em) multi din cei tineri si chiar putin mai in varsta. Situatia e atat de neagra/maro incat nimeni nu vine cu nici un program efectiv, ci doar cu acuze la adresa celorlalti. E un paradox economic, ca in anul electoral, plin de altfel de sperante, sa se traiasca mai prost decat de obicei, un paradox despre care am scris si pe care, daca esti de acord, il voi lasa si aici http://economiazilei.eu/economia-la-vot/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Un paradox explicabil: banii sunt putini, nu mai au baietii bugete cu care sa arunce in media.

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete