Thursday, November 20, 2014

Inca un cretinism: Creditul Prima Masina

 Prima Casa, Prima Masina, Prima Teapa, Primul Cacat. WTF?! Avem un guvern cretin care: 1. Intai jupoaie fraierii care platesc taxe. La masini, la venit, la profit, TVA etc etc se baga peste tot si au grija sa jupoaie tot. Apoi se bat in piept cu rahatul de cota unica si se mira de ce e evaziunea 17% din PIB. 

2. Vin ei apoi, mai generosi decat niste milogi, si fac programe d-astea de kkt, garantate de stat, care cica ajuta oamenii saraci sa-si cumpere case si masini si prezervative. 

Pai ba tampitilor, va ia 10 minute sa studiati studiul asta PwC si inca 10 minute ii trebuie creierului vostru de sobolan calcat de tren sa inteleaga ca Romania are Total Tax Rate de 43%, mai mare decat in Portugalia, Polonia, Norvegia, Finlanda, Olanda, UK, Elvetia sau Danemarca. Ca sa enumer doar tarile care ne dau clasa la toate capitolele, de la spitale pana la bambilici. Pai nu mai bine reduceti voi taxele din start la produsele ieftine, gen 10 euro la masini noi cu motor de sub 1600 cmc, ca sa stimulati consumul? Omul cumpara masina, apoi cu banii economisiti ia benzina, piese, pleaca in vacanta, si uite asa se misca economica, se ruleaza bani,

Iar eu ca antreprenor, daca am IQ macar cat al delfinului si vad taxele astea nesimtite si mai vad si o evaziune de neam prost, nu mai bine ma duc drecu in tarile alea decat sa vin aici si sa fac evaziune fiscala si sa ma risc? Macar un manual de economie de clasa a X-a daca l-ati citi si l-ati intelege, tot ar fi ceva de capul vostru (link afiliat). Lasa ca vine Iohannis peste voi si ati pus-o.


SURSA FOTO.

No comments:

Post a Comment