Saturday, September 6, 2014

Greselile trecutului? Da, nu sunt placute, dar nu trebuie sa le uitam

Pentru ca altfel riscam sa le repetam. Sunt lectii importante de viata, din care trebuie sa extragem invatamintele necesare. Altfel, o dam iar in bara. Si una e sa faci o greseala cand ai 20 de ani (e de inteles), alta e sa faci aceeasi greseala la 40. Cand esti tinar, viata te iarta mai usor.

Insa, pe masura ce inaintezi in varsta, costul unei greseli creste exponential. In general, nu este bine sa uiti trecutul. Dimpotriva. Sunt multe parti bune. Si partile care par rele sunt bune, pentru ca de acolo inveti, te transformi, evoluezi, te maturizezi. Spunea cineva ca devii un barbat adevarat dupa ce dai divort, iar fosta nevasta iti ia casa. Poate ca a exagerat, dar un sambure de adevar exista. Asa ca e bine uneori sa stai sa-ti amintesti de trecut, cu partile bune sau asa-zis rele, care te-au facut ceea ce esti astazi. 

Pentru ca prezentul este, de fapt, rezultatul tuturor evenimentelor, ideilor si actiunilor din trecut. Iar daca devii melancolic, poti sa asculti un vinil la un pick-up. Un fel de ”pusca si cureaua lata, ce barbat sunt acum”.



No comments:

Post a Comment