Friday, September 19, 2014

Te vaiti ca nu te-au invatat parintii sa te descurci in viata? De parca ei s-au descurcat, nu?

Oamenii adora sa gaseasca scuze. E mai simplu, e la indemana, e un pretext ca sa nu te maturizezi, sa arunci responsabilitatea in curtea altora. Una dintre cele mai folosite scuze este: nu m-au invatat parintii! Taranul de tata (sau taranca de mama) nu mi-a aratat cum se face, nu mi-a servit informatiile necesare pentru a ma descurca in viata, pentru a ajunge cineva. Doar ca, ia stai o clipa si incearca sa gandesti logic. Parintii tai ce-au realizat in viata? Ah, mai nimic. Au dus o viata mediocra, nu? 

Au datorii, nu au strans vreo avere, nu au ajuns mari doctori academicieni, nu sunt CEO, nu castiga 10.000 de euro euro pe luna, nu si-au cumparat tot ce le-a dorit inimioara (link). Pai si atunci, Einstein, daca pentru ei nu au fost capabili sa faca ceva, de ce ar fi trebuit sa fie capabili sa faca asta pentru tine? Tu, de exemplu, nu ai fost capabil sa faci ceva pentru tine, ai ramas la un nivel mediocru. O sa fii capabil sa-l inveti pe copilul tau sa se realizeze in viata? Cum o sa fie cand ala o sa se planga ca ai fost un incapabil? Naspa, nu? Si sa-ti zic de ce o sa fie nasol. Pentru ca daca acel copil al tau, in loc sa-si traiasca viata, sa se straduiasca sa faca ceva prin fortele lui proprii, incepe sa se planga de incapacitatea ta, abia atunci o sa poti spune ca nu ai fost un parinte stralucit. Tocmai de asta

Iar modelele ni le alegem, in functie de ceea ce vrem sa realizam. Fara scuze si pretexte. Mai multe, in cartea pe care o recomand astazi (link).

Sursa foto: Wikipedia.

No comments:

Post a Comment