Wednesday, November 19, 2014

Cat costa un laptop pentru jocuri

Totul depinde de ce jocuri vrei sa joci, rezolutia si calitatea. Daca te multumesti cu putin, scapi ieftin. O regula general valabila si in viata, nu? 

Prima optiune, din punctul meu de vedere, este un HP Probook cu AMD A8-7100, Radeon R5 integrat, 1.399 lei (link afiliat). Poti juca la rezolutie mica si detalii low jocuri precum F1 2014, Middle-earth: Shadow of Mordor, GRID: Autosport sau The Elder Scrolls Online (sursa)

Daca vrem ceva mai serios gasim un ASUS cu AMD A5 si Radeon 8670M la 1.549 lei (link afiliat). Putem creste cerintele pentru jocurile de mai sus si rulam pe low jocuri precum Alien: Isolation sau Watch Dogs. 

La nivelul urmator avem un Lenovo cu Intel i3 si HD 4600 integrat la 1.599 lei (link afiliat). Placa Intel integrata? Da, nu va mirati. Poate sustine ce am enumerat mai sus si pe low jocuri precum Call of Duty: Advanced Warfare sau Civilization: Beyond Earth. Si sa nu uitam ceva: o placa video integrata consuma mult mai putina energie decat una dedicata. 

Prima alegere serioasa din punct de vedere al unui gamer serios este acest Acer cu Intel i3 si Nvidia 840M la 1.849 lei (link afiliat). Sincer, ma mir ca vad o placa video atat de puternica la un pret atat de mic. Ruleaza la rezolutie si detalii cel putin medii ce am enumerat mai sus, iar pe low AR PUTEA rula Assassin's Creed Unity si SIGUR The Evil Within. 

Dincolo de aceasta suma, sincer, nu prea gasesti nimic mai bun pana pe la 2.400 de lei, poate eventual ceva cu Intel i5 sau AMD A10 si Radeon 8670M, dar nu veti obtine semnficativ mai bune. Personal nu pot recomanda nimic mai scump de atat din punct de vedere al jocurilor.



2 comments:

  1. Tu vorbesti serios?

    Un "laptop pentru jocuri" nu inseamna rularea jocurilor de ultima generatie la nivel pixelat; rezolutie de acum 10 ani si calitate de acum 15. Jocuri de ultima generatie si nu numai (chiar jocuri de acum mai bine de 2-3 ani) nu pot fi rulate nici la un nivel decent pe oricare din laptop-urile mentionate de catre tine. Un laptop de gaming decent costa cel putin 600 usd (Redus) in SUA si cel putin 3000 lei la noi. (i5; 750m si 8gb ram). :)

    ReplyDelete
  2. Mersi de comment. Vorbesc serios. :) "Jocuri" nu inseamna doar ultima generatie la Full HD, come on. Pe un ecran de 15 inci e ok si o rezolutie HD, iar Nvidia 840M este foarte potrivita inclusiv pentru jocuri din acest an. cu exceptiile de rigoare, am precizat detaliile in articol.

    ReplyDelete