Monday, November 3, 2014

De ce merita viata sa fie traita

Cand eram in liceu, am avut, la un moment dat, o perioada destul de deprimanta. Inevitabil, ca orice adolescent dezamagit de viata, am inceput sa ma gandesc (nu serios, totusi) la sinucidere. Ca totul e un mare rahat, ca orice as face oricum voi muri si asta se poate intampla oricand (link). Insa, de la ultima idee plecand, mi-am dat seama ca viata merita traita. 

De moarte nu scapa nimeni, corect? Si nu stie nimeni cand poate sa dea coltul, da? Se poate intampla maine sau peste 100 de ani, nimeni nu stie. In plus, fiecare om este un mic miracol: este una dintre multele miliarde de variante posibile. Viata pe aceasta planeta este un miracol: exista miliarde de planete fara viata (link). Daca te gandesti foarte realist la asta, iti dai seama ca viata este un dar, un cadou facut de natura fiecaruia dintre noi. Iar acest cadou are termen de valabilitate. 

Ce faci cand primesti un cadou foarte scump, foarte rar si cu o aplicabilitate foarte mare? Il arunci la gunoi? Nu. Il pui in vitrina si te uiti la el? E pacat. Dar ce faci? Il folosesti asa cum trebuie, te bucuri de el la adevaratul sau potential, pentru ca oricum va expira, oricum intr-o zi e pa pa, va disparea in neant. Asa si cu viata. Un cadou al naturii care trebuie folosit asa cum trebuie: cu grija, cu respect, dar trebuie utilizat la adevaratul sau potential. Mai mult de atat, cred ca si alti oameni trebuie ajutati sa inteleaga asta, dar despre asta intr-un alt articol (link).




No comments:

Post a Comment