Monday, November 10, 2014

De ce nu este bine sa cumperi de Black Friday

La pomul laudat sa nu te duci cu sacul, spune o veche vorba din batrani. Nu stiau ei pe atunci de Black Friday, dar stiau altceva, mai tare. Multa lume sta acum cu banii in portofel si amana anumite achizitii importante pana la mult-laudata reducere de Black Friday, care va avea loc la retailerii romani pe 21 noiembrie (teoretic), iar la americani pe 28 noiembrie (linkuri afiliate). 

Cei care au incercat sa cumpere in anii trecuti ar trebui sa-si aminteasca de nebunia acelei zile. Programul incepe la o ora incerta, care poate fi 3, 4, 5 sau 6 dimineata. Daca te trezesti la 8 si intri atunci pe site poti avea surpriza sa vezi mare parte din stocuri deja epuizate. Pentru ca, da, sunt multi oameni care stau toata noaptea la panda. Si da, stocurile sunt limitate, iar la peste 100.000 de cumparatori care vor intra concomitent pe site-uri, intr-o ora sau doua nu mai gasesti mare lucru. Apoi, sa zicem ca ai apucat sa cumperi ceva. Livrarea produsului va fi o alta nebunie: sunt extrem de multe produse de livrat, si aproape sigur vei avea de asteptat mai mult ca de obicei. 

 In plus, ai putea avea o alta surpriza neplacuta: pretul produsului sa fie cu doar doi lei mai mic decat fusese cu o saptamana sau doua inainte la alt retailer, la o alta promotie. Mai mult de atat, ai putea observa altceva: dupa Black Friday, daca multi regreta achizitiile facute sub impulsul momentului si returneaza produsele, vei vedea la resigilate, cateva zile mai tarziu, reduceri MAI MARI decat la Black Friday. Fiecare decide daca merita sau nu. Dar sa nu plangi daca, dupa ce ai asteptat o luna cu banii la saltea in speranta unei reduceri senzationale, va trebui sa cumperi apoi produsul respectiv la pret normal, o saptamana mai tarziu. Noroc la shopping!



No comments:

Post a Comment