Tuesday, November 18, 2014

Ministrul de Finante: Guvernul nu creeaza locuri de munca. Eu : Nu direct, dar indirect DA

Domnisoara Ioana Petrescu a facut scoala la Harvard. Acolo a invatat ca guvernul nu creeaza locuri de munca. Pot sa accept asta. Adica, da, nu guvernul DIRECT creeaza locuri de munca. Adica nu se duce ea la oficiul pentru somaj si zice : Da, azi vreau sa angajez doi soferi, un maseur si trei secretare. Sau nu ordona ea unei companii de stat sa faca angajari, ca atunci ar fi de porc. Doctrina liberala, de dreapta, aia autentica nu rahatul de la noi, sustine diminuarea rolului statului in economie, pe buna dreptate. DAR, un mare DAR, ca sa poata sa faca asta, statul trebuie sa faca o groaza de ALTE chestii, domnisoara ministru. 

Adica : trebuie sa creeze un cadru propice investiilor prin reduceri de taxe, prin reducerea birocratiei si prin reducerea evaziunii fiscale. Trebuie sa faca un fundament pe care sa creasca initiativa privata. Si, atunci, logic doh !, firmele apar tot mai des, se extind, se dezvolta si, atunci doh !, incep sa faca tot mai multe angajari. Dar daca pute peste tot (mai ales in institutiile statului) de evazionisti, de corupti, de spagari, cum rahat sa ma dezvolt eu ca antreprenor corect ?! Doamna Petrescu, nu credeti ca ar trebui sa conduceti, asa vreo sase luni macar, un magazin de la parterul unui bloc ?! Sa vedeti cum e cu angajarile, cu plata taxelor, cu respectarea tuturor prevederilor? 

Si nu ar strica sa cititi ceva minunat, o carte absolut incredibila, cu o intriga iesita din comun, personaje fascinante si un final orgasmic (link afiliat) !

SURSA FOTO.

No comments:

Post a Comment